We leveren ook op zaterdag - Uw bestelling wordt altijd leuk ingepakt

0

MAND0

SLUITEN

Je mandje is leeg LEG EEN ARTIKEL IN HET MANDJE EN BEKIJK JE MANDJE HIER
 

Ik alleen!

16-18 maanden

Wij naderen het anderhalve jaar in het leven van de baby. In dit trimester evolueert hij geleidelijk aan van een kleine baby in een kind dat steeds zelfstandiger wordt.
Hij wil dingen alleen doen, zoals eten en zich aankleden, hoewel hij er nog niet voldoende vaardigheid voor heeft
Zijn psychomotorische systeem is al sterk ontwikkeld, zo kan hij zonder hulp lopen en begint hij ook te rennen, te klimmen of de trappen op te kruipen, al ontbreekt hem het evenwicht en valt hij daarom nog vaak.

Hij wil dingen alleen doen, zoals eten en zich aankleden, hoewel hij er nog niet voldoende vaardigheid voor heeft. Hij wil de dingen doen zoals papa en mama en imiteert jullie handelingen als onderdeel van het leerproces.
Hij gebruikt steeds meer woorden, maar is nog niet in staat om ze samen te voegen tot volwaardige zinnen. Hij kan wel eenvoudige opdrachten begrijpen en uitvoeren. Zijn vorm om met jou te communiceren is aan de hand van geluiden en acties, zoals iets aanduiden of op zijn manier benoemen om te laten merken dat hij het wil hebben.

In deze fase beginnen de woedeuitbarstingen en stelt de baby het geduld van zijn ouders op de proef met zijn acties.

Hij is dol op andere kinderen en speelt heel graag met hen, al blijven zijn ouders de belangrijkste personen in zijn leefwereld.

Ontwikkeling van kennis en taal> Verder lezen

Fysieke ontwikkeling> Verder lezen

Sociale en emotionele ontwikkeling> Verder lezen