We leveren ook op zaterdag - Uw bestelling wordt altijd leuk ingepakt

0

MAND0

SLUITEN

Je mandje is leeg LEG EEN ARTIKEL IN HET MANDJE EN BEKIJK JE MANDJE HIER
 

Ik heb voeten en handen!

4-6 maanden

In het tweede trimester heeft de baby al geleerd om zich aan te passen aan zijn omgeving, zijn leven reikt verder dan de wieg waar hij het grootste deel van de tijd sinds zijn geboorte heeft doorgebracht en het belangrijkste is dat hij in deze fase zijn eigen lichaam begint te ontdekken. Hij komt tot de vaststelling dat hij voeten en handen heeft, observeert en verkent ze met grote nieuwsgierigheid en brengt ze naar zijn mond. In deze fase is zijn mond een derde oog waarmee hij de voorwerpen die hem omringen onderzoekt en ontdekt.
In deze fase begint hij zijn eigen lichaam te ontdekken
In de vierde maand begint de baby naast contrasten ook verschillende kleuren van voorwerpen te onderscheiden, daardoor trekt alles wat sterke en opvallende kleuren heeft zijn aandacht. Aan het eind van de zesde maand is zijn blik even scherp als die van een volwassene en herkent hij perfect de gezichten van jou en de mensen die met hem samenwonen.
Zijn bewegingen zijn steeds nauwkeuriger, hij neemt de voorwerpen uit zijn omgeving vast en leert om rechtop te zitten en zich te verplaatsen op zijn buik. Na zes maanden is hij in staat om beter te communiceren met mama en papa; hij glimlacht en uit vreugdekreten wanneer hij iets leuk vindt, of laat duidelijk blijken wanneer hem iets niet zint of wanneer hij het niet met iets eens is.

De spellen in deze fase zijn erop gericht om zijn bewegingen te stimuleren, ze te verfijnen, de communicatie met hem te verbeteren, zijn beginnende taalgebruik te bevorderen en, zoals altijd, hem te tonen dat we steeds aan zijn zijde staan.

Zintuiglijke ontwikkeling> Verder lezen

Fysieke ontwikkeling> Verder lezen

Sociale en emotionele ontwikkeling> Verder lezen